Omega 3/6 testi

 

Testaamalla Omega 3/6 suhteesi näet kannattaako sinun lisätä Omega-3 rasvahappoja ruokavalioosi ja mahdollisesti vähentää Omega-6 rasvahappoja sisältäviä ruoka-aineita.

 

 

 

Saamme ruokavaliostamme turhan paljon tulehdusta ylläpitäviä proinflammatorisia omega-6 rasvahappoja verrattuna tulehdusta hillitseviin anti-inflammatorisiin omega-3 rasvahappoihin.

 

Toisin sanoen saamme liikaa omega-6 rasvahappoja sisältäviä kasviöljyjä joita on ”piilotettu” miltei joka paikkaan kuten eineksiin, leivonnaisiin, kekseihin, perunalastuihin, ranskanperunoihin, kevytlevitteisiin, leipään, makeisiin, kasvatettuun kalaan, syömme myös liikaa punaista lihaa ja toisaalta syömme liian vähän kasviksia ja vapaana kasvaneita rasvaisia kaloja jotka ovat paras omega-3 rasvahappojen lähde.

 

Omega-3 ja -6 rasvahappojen suhde on länsimaisilla keskimäärin 1:15 eli jopa 15 kertainen määrä Omega-6 rasvahappoja kuin Omega-3 rasvahappoja. Molemmat ovat välttämättömiä, mutta niiden tulisi olla tasapainossa.  Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan suhteen tulisi olla korkeintaan 1:4. Paras tapa parantaa omega3/6 tasapainoa on tietenkin vähentää liikaa omega-6 rasvahappojen saantia mutta nopein ja  helpoin tapa parantaa omega3/6 suhdetta on nauttia päivittäin  laadukasta kalaöljyä sillä se on paras omega-3 rasvahappojen lähde.

Näin helppoa testin tekeminen on

 

1. Tilaa Omegatesti

Lisää testi ostoskoriin ja tee tilaus niin saat testipakkauksen kotiisi muutamassa päivässä.

2. Tee Testi

Tee helppo verikoe kotonasi testipaketissa tulevien selkeiden ohjeiden mukaisesti ja postita näytteesi yhteistyölaboratorioomme.

3. Testitulokset

Tarkista testituloksesi sivustomme testitulokset osiossa noin 2 viikon kuluttua siitä kun olet näytteesi postittanut laboratorioon analysoitavaksi

Omega 3/6 Testitulokset

 

Testillä mitataan 11 yleisimmän rasvahapon määrä veressäsi.

Testiraporttimme kertoo näistä koostetut selkeät Omega-3 Indeksin ja solutason tulehduksesta kertovan AA/EPA suhteen.

Jos käytät jotain omega-3 ravintolisää voit myöskin varmistua tuotteen toimivuudesta testillämme!

Raportin taulukko kertoo paljonko sinulla on omega-6 rasvahappoja suhteessa omega-3 rasvahappoihin. Omega-3 rasvahapot ovat anti-inflammatorisia eli tulehdusta hillitseviä ja omega-6 rasvahapot proinflammatorisia eli tulehdusta ylläpitäviä. Molemmat rasvahapot ovat välttämättömiä mutta kumpienkaan ”yliannostus” ei ole hyväksi vaan tasapaino 1:1 rasvahappojen suhteen olisi tavoiteltavaa.

Raportistamme näet Omega-3 Indeksisi ja sen ollessa 8 – 12 se on hyvällä tasolla ja mikäli näin on niin jatka rasvaisen kalan syöntiä ja omega-3 rasvahappoja sisältävää terveellistä ruokavaliota ja muita terveellisiä elintapoja.

Testimme kertoo myös Arakidonihapon AA (omega-6) ja eikosapentaeenihapon EPA (omega-3) suhteen eli AA/EPA suhteen joka on yksi paras elimistösi tulehdusmittareista. Mikäli AA/EPA suhde on yli 3 saattaa omega-3 rasvahappojen lisäyksellä ja vastaavasti omega-6 rasvahappojen vähentämisellä olla suotuisia vaikutuksia terveyteesi sillä liika arakidonihappo on hiljaisen tulehduksen ”kantaäiti”.

Omega 3/6 Testituotteet

Mikäli sinulla on kysyttävää tuloksistasi laita yhteystietosi sähköpostilla info@unex.fi niin otamme sinuun pikimmiten yhteyttä tai ota yhteyttä edustajaamme jolta testin olet hankkinut. Autamme mielellämme kysymyksissänne!